Erasmus+ logo

Web platforma primjeri

Ovdje objavljujemo iskustva osoba koje podržavaju osobe sa intelektualnim teškoćama u poučavanju digitalnih vještina .

Štićenik umjereno provodi vrijeme na youtube-u za slušanje glazbe. No u konzultaciji sa roditeljima saznajemo kako je ovisan o korištenju društvenih mreža kao što su facebook i instagram. Nakon provedene subjekvne procjene možemo zaključi kako korisnik zbog ne dovoljne informiranos koris facebook u krive svrhe. Najčešće šalje nerazumljive poruke i često upućuje pozive nepoznatimm osobama, što također može biti opasno po njega. Zbog umjerenog oštećenja, korisnik može poboljšati svoje vještine prilikom korištenja društvenih mreža i drugih aplikacija. Na to ćemo se u budućnosti usmjeriti te se nadamo pozitivnom ishodu kao dosada u radu sa našim štićenicima

Štićenik prema riječima majke, dnevno provede oko tri sata na pametnom telefonu. To se više odnosi na zimsko razdoblje, buduči da je ljeti više vani. U vrijeme dok je na mobitelu, dopisuje se i razgovara s prijateljima te igra video igrice na mobitelu ili tabletu. U boravak ne donosi mobitel, te je po tom pitanju primjer ostalima. Kada je s prijateljima uživo onda se s njima druži i sudjeluje aktivno u svim radionicama. Nije ovisan o društvenim mrežama, već ih koristi više kada je sam kod kuće i kada mu je dosadno

Prema riječima majke, ali i po onome što vidimo u organizaciji, štićenik gotovo cijelo vrijeme koristi pametni telefon. Ne ispušta ga iz ruku, stalno se s nekim dopisuje, često šalje slike ili objavljuje statuse na facebooku. Dok je imao curu, mobitel je više puštao sa strane. Radionice mu brzo dosade, pa, ako nije na mobitelu, onda trči za dvojicom drugih članova po prostoriji ili oko zgrade. Kod kuće je isto stalno na pametnom telefonu. Ako s nekim priča baš jedan na jedan onda ga pusti, kao i za vrijeme obroka ili popodnevnog spavanja. Za njega se može reći da je ovisan opametnom telefonu i društvenim mrežama. Za sve ostale aktivnos i radionice u zatvorenom su mu pažnja i koncentracija jako niske. Bilo bi dobro uvesti pravilo spremanja pametnog telefona sa strane za vrijeme radionica, a još bolje cijelo vrijeme boravka u organizaciji.

Korisnik ne koristi društvene mreže poput Facebook-a, Instagrama i slično, ali samostalno koristi alate za komunikaciju poput Whatsapp-a te koristi Youtube. Smatram da korisnik nije ovisan o aplikacijama koje koristi već ih koristi u svrhu komunikacije s roditeljima ili prijateljima. Youtube zna samostalno koristiti te povremeno u poludnevnom boravku pušta glazbu koju voli slušati, ali ne nameće ju drugima te odnosnu aplikaciju koristi rijetko. Korisnik također zna osnove rada u Word-u (primjerice u poludnevnom boravku zna uzeti neku literaturu i prepisivati tekst u Word dokument). Smatram da bi korisnik uz neku vrstu edukacije (interaktivno predavanje te radionice jedan na jedan) mogao unaprijediti svoje znanje korištenja Worda te usvojiti osnovna znanja o korištenju Powerpoint-a, ali ne i Excel-a, a zbog specifičnosti i kompleksnosti Excel programa.

Korisnica rijetko koristi društvene mreže pa mislim da o njima nije ovisna. Iako ima Whatsapp aplikaciju češće u komunikaciji, barem s nama djelatnicama, koristi klasične sms poruke pa mislim da bi uz podršku u obliku edukacije jedan na jedan mogla poboljšati svoje znanje korištenja ove aplikacije. No primjetila sam da se Whatsapp-om koristi u komunikaciji s članovima obitelji koji joj šalju fotografije ili video zapise. Unatoč životnoj dobi korisnica pokazuje interes za sudjelovanjem u velikom broju aktivnosti pa mislim da bi vrlo rado sudjelovala u nekom tečaju/edukaciji o korištenju alata iz Office paketa, ali isto tako mislim da bi tečaj/edukacija bila uspješna ako bi se radilo o podršci jedan na jedan.

Korisnica koristi društvene mreže Facebook i Tik-tok te smatram da je kod korisnice prisutna određena doza ovisnosti o društvenim mrežama. Često se zna dogoditi da u poludnevnom boravku za vrijeme aktivnosti korisnica sjedne na neko izdvojeno mjesto i gleda sadržaje društvenih mreža. Desila se i situacija da smo korisnici morali uzeti mobitel kako bi sudjelovala u aktivnostima poludnevnog boravka. Inače korisnica koristi i e-mail, ali ipak joj je bila potrebna pomoć kako bi svojoj liječnici poslala potrebne informacije. Smatram kako bi joj edukacija u području korištenja digitalnih tehnologija dobro došla jer postoji potencijal. Smatram kako bi najbolji pristup bio individualni rad s korisnicom, ali da bi učinka imala i edukacija na grupnoj razini.